Sunday, July 31, 2011

Världens bästa TV-serie

Jag hittade en DVD-box med världens bästa TV-serie i ett utav rummen i det suveräna huset vi får låna. Å vad jag blir nostalgisk! Jag älskade den här serien när jag var liten. Nu försöker jag få min son att älska den. Ute regnar det så vad kan vara mer passande än att sitta inne och lära sig tycka om Det var en gång?

Saturday, July 30, 2011

Filmval

Min lilla 2-åring föredrar att titta på Barbie Tummelisa framför Fia och djuren. Det skär i mitt feministiska modershjärta och jag gråter en skvätt. Men vad gör man inte för en liten bloggstund?

Carina Rydberg

Den här damen var med i Sommarpratarna igår. Hon är 48 år. Den snyggaste 48-åring jag har sett. Hitta programmet på SVT Play och kolla in hennes armar! Suck, mest välbehållen är man tydligen ändå om man går igenom livet barn-, och karllös. Och röker. All ytlighet å sidan, har ni läst något av Carina Rydberg? Jag, som har levt i exil så länge och bara känner till Camilla Läckberg och Stieg Larsson, typ, vet inte alls vad hon skriver, Carina Rydberg. Jag blir sugen på att läsa så snälla säg att det inte är deckare hon skriver!

Svensk TV

Något jag älskar med Sverige är TV-utbudet. Det svenska TV-utbudet. Igår såg vi ett förtjusande litet program, min stora dotter och jag, Sommarpratarna tror jag att det heter.

Sådana program existerar inte i USA, kanske på grund av att tempot är alleles för långsamt, ingen blir skjuten och man inte kan lägga på fejkat skratt? Helt i min smak med andra ord.

Thursday, July 28, 2011

Fikan blir av

Alla är välkomna! Vi träffas på Café Botaniska Paviljongen i Göteborg, fredagen den 5 augusti kl 14. Låter det spännande och lockande? Jamen kom då för sjuttsingen!
Ni får träffa Morran, Camillos och Newyorkmamman. Wow!

Wednesday, July 27, 2011

Bloggfika

Vad tycker ni, ska vi träffas och fika nästa vecka?

Glest på bloggfronten

Vi är i Sverige och behovet av att blogga är inte så stort för min del, tyvärr.

Jag tycker om mitt sockertoppsliv som jag lever när jag hälsar på i mitt älskade fosterland om somrarna. I år bor vi i kära vänners hus med trädgård, studsmatta, lekstuga och stor altan med utemöbler. Inomhus har vi tre barnrum proppfulla med favoritleksakerna Lego, dockor, Brio, dator, böcker, you name it! Det är skönt att bo själv. Skönast är det nog för mormor och morfar.

När vi är i Sverige äter vi pizza, thaimat, Manna-frutti, varm choklad, mormors bröd, ost, Bregott, ostbågar, dillchips och dip, kaffe, saft, grillad kyckling från ICA, kalvsylta, sockerkaka, smörgåstårta, Bragokex, munkar, smågodis, revbenspjäll, grädde, rädisor, ostkaka, Maxburgare, och lite till. Det är mycket man ska ta igen när man är borta så länge.

Vi har lunchat hos Morran, shoppat på Allum, klippt och stajlat håret på stora, hälsat på "Icakuriren", fikat med sockerkaka många gånger hos mormor och morfar, badat i Landvettersjön, badat i havet, lekt med morbror och moster, handlat på ICA Maxi, hoppat jättemycket studsmatta, varit i Majorna, badat i Lygnern, och ändå har det mest regnat och varit kallt hela tiden.

Jag har tagit seden dit jag kommit och läst en deckare: Glasbruket av Arnaldur Indridason. Den var som deckare brukar vara: spännande men ganska antiklimaktisk mot slutet. Jag ska läsa Som någon annan bäddar av Hanna Lans tänkte jag, i bokform. Jag vill även kika på Alex Schulmans bok och Katerina Janouchs barnmorsketrilogi. Jag är inte mycket för deckare. Problemet är att när jag läser en bra bok blir jag som uppslukad och ignorerar mina barn! De får titta på TV hela tiden, i princip tills jag har läst färdigt boken. Därför läser jag bara skräp.

Idag skiner solen. Lillkillen uttryckte en önskan igår om att inte gå utanför trädgården! Han vill vara här hela dagen och det tycker jag låter förståndigt. Kanske blir det en liten promenad ner till badviken eller affären, men absolut ingen bilfärd.

Nu ska jag bläddra lite i Elloskatalogen. Ungarna tittar ju ändå på TV.

Sunday, July 17, 2011

Egen stil helt klart

De äter...

Pop Rocks. Sådana där som poppar i munnen.

Somliga fick tag på saxen igen

För vilken gång i ordningen minns jag inte. Jag försökte fixa till det men det ser inte klokt ut.

Resultatet!

Frukost av 5-åring

Sonen sa åt mig att inte komma upp pa "9 minutes" för han ska göra "peanutbutter sandwiches sprinkled with chocolate chips". Jag hör hur de stökar i köket. Snart åker att glas i golvet eller en kniv in i ett öga, typ. Jag drar täcket över huvudet och ligger kvar i sängen. Maken är och handlar mjölk.

Godmorgon!

Vi ligger i sängen och filosoferar med femåringen alldeles för tidigt på morgonen. Utanför sovrumsdörren, där lillan står gömd, hörs mystiska ljud. Hon svarar inte och då vet man ju att något lurt är på gång. Till slut kommer hon in till oss. Hon har hämtat kall spaghetti Carbonara från kylen som hon äter med en sked. Hon var tydligen hungrig. Mamma och pappa gick aldrig upp så hon tog saken i egna händer. Bra sås reder sig själv.

Friday, July 15, 2011

Exotiskt New York

Trött

Jag vet inte vad det var med honom igår. Särskilt varmt var det inte heller. Bara trött antar jag.

Monday, July 11, 2011

Sunday, July 10, 2011

Sådant här gör mig förbannad

Ja, riktigt heligt förbannad. Hur dum i huvudet får man lov att vara egentligen? Hur kan man bara ha sådana konstiga ideer? Hur kan man blogga om dem dessutom? Jag hade tänkt kommentera men så såg jag att inlägget var tre år gammalt så jag la ner det. Jag vet inte varför jag blir så förvånad och arg egentligen, jag har ju trots allt bott här i 17 år och det är så man tänker i största allmänhet i USA: bebisar ska till varje pris sova i egna sängar, helst så långt bort från mammans och pappans sovrum som möjligt. Undrar vad som är så himla farligt med att ha bebisarna sovande i föräldrarnas rum/säng? Man kanske är rädd att pappan ska våldta sin bebisdotter i sömnen eller något, vad vet jag.
Nu bloggar hon visserligen om tv-tittandet, vilket jag kan hålla med om, men det var de där två punkterna som hon aldrig skulle göra när hon fick barn som gjorde mig så upprörd.

Så, nu ska jag återgå till pluggandet. 

Man får inte vara dum...

Jag måste alltså presentera mitt forskningsprojekt imorgon eller på tisdag och professorn vill att vi ska göra en Power Point presentation, men jag kan inte Power Point. Det skrev jag ju! Jag fick en snilleblixt och gjorde en blogg istället. Om ni är snälla kan ni kanske få en länk till den när den är klar. Spännande va? (Om ni är ännu snällare kanske ni slipper!)

Visst är det lite äckligt?

Att tänka sig att hon är lika gammal som jag är? Till och med 9 månader äldre!
jennifer aniston hand print 4 070711
Varför är hennes knän så snygga? Mina är asfula, men det skiter jag i, jag har korta kjolar ändå. Läskiga Jennifer Aniston. (Jag, avundsjuk? Näää....)

Saturday, July 9, 2011

Rött

Gissa vem som försöker övertyga sin pappa att den här färgen är den perfekta för en 13-årings långa hårsvall?

Kom och fika!

Nybakad äpplepaj!
Vatten finns också.
(Och kaffe förstås)
Nej nu ska jag ta mig så långt ifrån den här datorn jag kan komma. Den är lite distraherande.

Erkänn att ni är avis?

Om inte annat så iallafall på min otvättade lugg?!

Jag gör allt för att slippa plugga

De senaste två och en halv timmarna har jag:
- städat
- ätit lunch
- bakat en smulpaj
- läst bloggar
- läst samma bloggar en gång till
- läst Kissies blogg!
- flyttat min studievrå från soffan till köksbordet
- fixat kaffe
NU är jag redo att sätta igång igen! Jajamensan...kom igen nurå...!

Är jag nyttig nu?

Orka skära upp paprikan...

Före och efter

Ser ni vad jag har gjort? Jag fick precis ett lägligt mess från maken som skrev: "I'll clean up tonight after the kids have gone to bed". Sicken humor. I det här inlägget ser ni förresten lösningen på "Finn ett fel"!

Å fy!

Jag hatar att hitta stavfel i efterhand i mina inlägg. Typ flera, många, massa dagar i efterhand. Då går jag in och ändrar på det förstår ni. Ni andra som bloggar, gör ni så? Det kanske bara är en åkomma jag lider av. Så, nu har jag ändrat assessoarer till sitt rätta accessoarer. Det förvånar mig att Vally inte har varit framme med pekpinnen...;-)

Vågar jag mig på det här själv tro?

Det är en toning enligt min dotter. (Jo jag kan visserligen engelska ganska bra, men jag förstår mig inte på hårfärgningstermer ens på svenska. Därför väljer jag att lita på en 13-åring). Kan man tona håret blont? Hur funkar det?

Finn ett fel

Friday, July 8, 2011

To do

- Plugga till sluttenta på onsdag
- Göra klart mitt eget forskningsprojekt innan måndag
- Skriva slutrapport/uppsats om mitt forskningsprojekt innan onsdag
- Göra en Power Point presentation om mitt forskningsprojekt innan måndag
- Göra omskrivning av tredje uppsatsen, men det är jag inte säker på, bara 99%

Jag känner mig lite stressad. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, så att säga.
Power Point kan jag inte överhuvudtaget. Säg att det ordnar sig!! Pliiiiiiiiiiis!!!!!

*host host*

Bloggar läser man tydligen bara på arbetstid i Sverige...;-).

Calle Schulman

Calle Schulman är en cool snubbe tycker jag. Hans blogg skänker pengar för varje besök den får till något välgörande ändamål som han väljer, tror jag. Det tycker jag är fint. Kika in på hans blogg vettja: http://blog.paf.com/schulmania/

Vi bakar klockan halvåtta på morgonen

Precis som vilken annan småbarnsfamilj som helst. Bananabread muffins blir det:


Erkänn shyssta bananer? Jag har försökt fånga lite newyorkkänsla i bilderna som ni märker.
Ikeas små bakformar blir man genuint lycklig av tycker jag.

Den lilla bagaren, för att använda mig av korrekt genusform. Eller snarare neutral genusform. Det är ju viktigt.
Nu ska de små jäklarna stå i hela 70 minuter i ugnen!
I nästa inlägg blir det färdiga muffins, i vår bakåtvända bloggvärld.

Tuesday, July 5, 2011

Här bor vi

4th of Julytårta

Vi, nej barnen, firade 4th of July med att göra en amerikanska flaggan tårta i parken. Storas kompis mamma hade tagit med sig något som kallas Cool Whip och som liknar söt, vispad grädde på burk. Den brädde de ut i en form och dekorerade med blåbär och körsbär. Ett helt fantastiskt parkprojekt! Gott var det också.


Vad 13-åriga tjejer gör en tisdagkväll i New York

Det undrar ni säkert, eller hur? Jag med! Jag trodde de lekta kurragömma i parken, typ. Inte då, de var och fick manikyr!


Jag vill understryka att dessa två tjejer på intet sätt är några bortskämda små snorungar som springer och får manikyr i ur och skur. Tvärtom. Vi tyckte att det var ganska företagsamt av dem. Å andra sidan kan man kanske säga only in New York.