Monday, August 29, 2011

Målade naglar

Dagen till ära. Ser du Madde, samma ärtiga färg som du hade!

Tjat

Ja nu börjar jag med allt mitt skoltjafs igen.

Ämnet är:

Danshistoria!

Tanten på väg

Första kursdagen. Herregud vad jag känner mig gammal! (Ni missar väl knappast munsåret?)

Förödelsen är ENORM!

Mest tragiskt är det ju för alla drabbade förstås...

Sunday, August 28, 2011

Lugnet efter stormen

En gör korttrick och en ska sova middag.

Kom inte och säg att vi inte var beredda!

Min make har en batteriladdare till sin MC som vi passade på att ladda. Vi tyckte själva det var löjligt överdrivet men "better safe than sorry". På andra bilden ser ni en polisradio som en vän i Ukraina har beställt. Den har varit intressant att lyssna på i dessa tider. Vidare har vi blivit uppmanade att bunkra vatten att dricka i flaskor, och vatten att använda till annat i badkaren. Sist men inte minst, First Aid lådan dammades av.
Ja, här står vi nu med jäkligt lång näsa.

Vi trotsar Irene

Får man önska så här?

Alltså jag erkänner, en rejäl orkan efter allt det här tjatet vore inte dumt.

Så här ser det alltså INTE ut

Ett Hipstamaticförskönat Manhattan.

Vy från sovrumsfönstret

Just nu. Fotokonst by Paris.

Hipstamatic

Jag inser att jag måste lära mig Hipstamatic bättre. Mina stackars barn ser ju lidande ut!

Jag har trevligt sällskap

Stormbevakning

Jag har varit uppe sedan 3:45 och glott på orkanens långsamma men starka framfart. Till det en kopp java och knācke med kaviar.

Saturday, August 27, 2011

Sandsäckar

Byggjobbarna har förankrat, säger man så, sina grejer med sandsäckar.

Vi har flyttat in balkongen

Vi och vi, min make har flyttat in möblerna så klart. Jag har bara latat mig. Nu får det baskemej bli en orkan också, så som han har slitit.

Papperskorgslöst

New York City Sanitation Department har tagit bort alla papperskorgar som brukar stå i gatuhörnen. De brukar rulla runt när det blåser normala stormar, så de lär väl flyga som vantar i en orkan. Smart drag Bloomberg.

Mellanhänder

Det är bra att ha Vally som kan förmedla. Jag hinner inte med. Tack kära mor.

Evakuera nu

Borgmästare Bloomberg uppmanar oss att evakuera, på spanska! Då vet man att det är allvar minsann. Vi befinner oss inte i evakueringszonen. Om man är tvångsevakuerad stänger de av vatten, el och hissar i husen. Blir lite jobbigt att bo där då. Vi på 20:e våningen är uppmanade att hålla oss borta från fönstren.

Friday, August 26, 2011

Lugnet före stormen

Vår säng

Den är skön.
Och jag har två otroligt gigantiska munsår, ifall ni undrar.
Nej, nu knyter jag mig. Klockan är trots allt 17:29.
Jag såg förresten två bra filmer på planet: Himlen är oskyldigt blå (hette den så? Med en Skarsgårdynglingsnygging?) och Lincoln lawyer.

Hem ljuva hem

Men fy f-n vad USA är smaklöst.

Imorgon orkan

Hon heter Irene. Jag lovar att komma med spännande uppdatering från stormens öga på 20:e våningen!

Monday, August 22, 2011

Nya ord

Min son har lärt sig en del nya ord den här sommaren: fan och jävlar. Jag säger inte från vem. Han har även lärt sig säga fuck, från radion, och shit, från diverse svenskar.

Hem

Vi åker till New York på fredag.

Stockholm

Vi åker till Stockholm på onsdag.

Min flamboyante son

Min son vill ha en sådan här:



Vi var på Lager 157 förra veckan där han fick syn på en pälsväst som hängde precis innanför dörrarna. Han provade en som var fyra nummer för stor och vägrade ta den av sig. Elaka mamman köpte den inte.
Pälsväst och neonrosa naglar det skulle vara jordens kombination det. Har han varit omgiven av för mycket östrogen i sommar tro?

Sunday, August 21, 2011

Sur på Alex Schulman

Ja det är jag, för att han skriver så taskigt om Gäster med gester. Tittade ni på det igår? Det var kul och underhållande. Men programledaren var inte bra! Lena Ph var ärtig och duktig. Per Andersson--min favoritkomiker i hela världen--var bäst!
Morgan Alling var med och nu har jag bestämt mig för att läsa Allings bok trots allt. Han gick på Hvitfeldftska samtidigt som jag gick där. Vi hade till och med samma dramalärare, men jag minns honom inte ett endaste dugg. Jag har undvikit hans bok för han har tydligen haft en horribel uppväxt.
Där var en blond yngling som var duktig på att spela boa och ödla! Och lilla Nanne som har så dålig smak men verkar så sympatisk.
Jag var mycket underhållen hela tiden, och mycket nostalgisk. Men kan de inte skaffa lite roligare publik? Lite snyggare, så man har något fint att vila ögonen på när deltagarna läser korten?



När jag ändå håller på kan jag ju passa på att meddela att jag tyckte Niklas Strömstedt var rätt kul i sitt Här är ditt liv-liknande program där Ola Salo var gäst.

Niklas Strömstedt och Ola Salo tackar för musiken.

Så, det var väl ungefär så långt jag kommer sträcka mig när det gäller TV-recensioner. Kul va?

Förresten kommer jag sakna svensk TV...

Saturday, August 20, 2011

27 inlägg

Så många/få har jag fått till under vår vistelse i Sverige. Idag har vi varit här i 32 dagar så det är väl inte fy skam. Kunde ha varit värre. (Jag tycker inte det hör till saken att jag slänger in typ 10 inlägg på en timme var sjätte dag, snurp).

Sista lördagsgodisdagen idag

Det ska bli otroligt skönt att säga adjö till denna djävulska frestelse. Det är inte barnen som är frestade och gnäller om godis varje dag, det är jag! I USA finns inget gott godis, inte ens god choklad har de. Visserligen finns Sockerbit men så länge de inte öppnar filial på Upper West Side utan håller sig nere i The Meatpacking District är jag nöjd. Dit orkar jag nästan aldrig ta mig. Hem ljuva sockerfria, nåja, hem!

Vill ta med mig hem





attvaramedhenne_hft_low[1].jpg

Lite läsning

Recension kommer i höst, men jag rekommenderar varmt min bästa Hanna Lans bok Som någon annan bäddar.



Just nu njuter jag, som i engelskans enjoy alltså, av Min kamp av Karl-Ove Knausgård. Den tänker jag inte recensera utan nöjer mig med att säga att den är bra. Läs!

Friday, August 19, 2011

Jag har lyckats

...missfärga alla våra kläder under vår Sverigevistelse på grund av att man tvättar i helt andra temperaturer i USA. Inte visste jag att min polyesterkjol som jag har tvättat minst 20 gånger hemma i USA skulle färga all vittvätt "läckert" aprikos i 60 grader. Kjolen är var vit och aprikos, därav vittvätt. Nu är den ett minne blott!

Mattebetyg, eller nå't

Min första kursdag är den 26/8. Vi landar i New York 14-någonting den 26/8. Oj...

Måste INTE köpa med mig I

Måste INTE köpa med mig II

Måste köpa med mig III

Måste köpa med mig II

Måste köpa med mig

Tuesday, August 9, 2011

Akutmottagningen--barnprogram?

Min yngsta envisas med att titta pa "Akutmottagningen". A doctor movie insisterar hon när jag vill stänga av. Ok du får titta, säger jag, men fråga mig inget om programmet för jag tänker inte titta! Pedagogiskt va?

Det var ju så trevligt

När vi bloggfikade åsyftar jag alltså. Varför bloggar jag inte om det då? Jag veeeet inte! Jag letar som en galning i alla skrymslen och vrår efter min blogglust, men jag hittar den helt enkelt inte. Jag får nog konstatera att den är kvarglömd i New York.
Hur som helst, för att försöka sammanfatta det hela lite kort, så träffades Camillos, Morran, Anna från Särö och jag under en markis i en regning och varm Botaniska Trädgården i fredags. Tack käre bror och svägerska som passade barnen så att jag kunde sitta och prata i nästan tre timmar. Vi hade så trevligt! Och det visade sig att Anna hade gått i samma klass som Fotbollsfruns sambo, den där fotbollsspelande killen Joakim ni vet?! Spännande. Vi dryftade Malin Wollins sena missfall, förskolebarns lunch, vårdnadstvister i USA, vänner på Facebook, och diverse stora livsfrågor.
Camillos hade med sig presenter! Fin tapas kokbok med ännu finare egenhändigt tillverkat bokmärke. Jag knäppte några bilder men har ingen möjlighet att ladda upp dem just här och nu. Ni kan väl kika på Camillos blogg så länge.

Thursday, August 4, 2011

Ni kommer väl?

Bloggfika idag klockan 14 i Botaniska Trädgården, närmare bestämt på Café Botaniska Paviljongen i Göteborg. Jag tror och hoppas man kan sitta ute på en filt för jag tänker ha mina vilda barn med mig. Då ses vi om några timmar!