Sunday, March 25, 2012

20 sidor!

Jag har en tenta som ska lämnas in på tisdag. Vad säger man på svenska om en "take home" uppgift? Jag satt iallafall hela dagen igår och skrev och skrev och skrev och fick ihop 20 sidor! Min tanke är nämligen den att min käre professor ska slänga ett snabbt öga på min lunta med papper och tänka är hon helt dum i huvudet eller?! Det där orkar jag inte läsa. Hon får MVG. Bra startegi va?

Nu jobbar jag på en en uppsats som ska vara inlämnad, även den på tisdag. På tisdag är sista färeläsningen sedan är den kursen avklarad.

Intresse?

Saturday, March 24, 2012

Kriminalpsykolog

Jag tänker så här, att det är ett bra yrke jag har valt att utbilda mig till för kriminella kommer nog alltid att finnas i vårt samhälle.

Ska jag slå till?


Det börjar dra ihop sig till "graduation" och då får jag email med härliga erbjudanden om olika prylar jag kan köpa. Till exempel en "vacker" ram åt mitt examensbevis/diplom, eller en klocka. Jag tror jag ska slå till på en ring! När jag ser den tänker jag: stilig, snygg, elegant, läcker, smakfull, och tidlös...suck.


Jag är sarkastisk: jag vill inte ha någon ring för jag tycker den är ful.

Friday, March 23, 2012

I'm Window(s) shopping

Skor till min minsta dotter

De här till lilla hönan, om hon själv får välja. Men det får hon inte, ha ha ha ha ha!!!!

Om mamma får välja:

eller:

Nya skor till min son



Men jag får nog inte bestämma längre. Han vill säkert ha sådana här:


Ni vet väl att det är sommar här?

Så här håller vi på

Saturday, March 17, 2012

Glassdags

The Cloisters

Vi var på "workshop" och skulle lära oss om riddare och prinsessor, men fick avbryta efter 20 minuter för mina små jäkelungar föreslog att det mesta föreställde bajs och kiss och död och vapen!

En blomma

Plockad i Fort Tryon Park. Ajabaja!

Enhörningar

The Cloisters.

En blommande magnolia

Tuesday, March 13, 2012

Fjällräven trenden

Den gor mig helt perplex! (Jag har inga prickar pa den har datorn). Jag sitter pa Starbucks och nyss satt har en fjortis med en Kånken. Gossens froken har en rosa Kånken! Varannan manniska i den har jakla staden har baskemej en Fjällräven rygga. Helt knappt ju. Erkann?





















Den saljs for sjutton pa Barneys for 75 dollar. Barneys! Tank om amerikanerna visste vilken tontstatus den innehade pa 70-80-talen?

Har det inte gått lite för långt?

Eller ska jag slå till?!

Monday, March 12, 2012

Sylvette

Vi har en favoritbok som vi gärna läser för de små, och de lyssnar gärna också. Ett mycket förmånligt arrangemang faktiskt. Boken handlar om hur Picasso en sommar hittade en "muse" som han blev besatt i och målade en massa porträtt och gjorde skulpturer av. En utav skulpturerna, eller en replika är det kanske, finns i Greenwich Village, vid NYU. I lördags bestämde vi oss för att tvinga med oss barnen och ta en titt på Sylvette. Det var trevligt, tyckte alla utom det äldsta barnet. Å andra sidan är det väldigt svårt att tillfredsställa hennes aktivitetssmaklökar.
Sylvette tycker jag man ska traska förbi om man befinner sig i NYU området/Greenwich Village/Washington Square.

Jag låter honom hållas

Och tittar åt ett annat håll.

Nu fick jag allt till det

I mina snygga träller jag fått av min snygga svägerska. Jag älskar strumporna till! Ser sådär töntigt fulsnyggt ut.
Jädrar i min lilla låda sicket vårväder vi har idag!

Det skulle vara rött idag

Bestämde han. Undrar ni varför han är hemma? För att hans slappa morsa inte orkade släpa sig ur sängen och ta honom till skolan i morse, blir svaret då!

Tyken

Friday, March 9, 2012

Pingviner på New Yorks gator?

Är det inte amerikaner som tror att det promenerar isbjörnar på Sveriges gator?

Tuesday, March 6, 2012

Svåra beslut

Privatskola?
Internatskola??
Kommunalskola??? (så heter det kanske inte?)

Stora kom in på allt hon sökte till.

Helt otippat, och emot alla odds, kom hon in på skolan med den vansinnigt långa öppna-hus kön. Minns ni? En mycket svår skola att komma in på, men hon gjorde't! Intagning baseras på betyg, testresultat, uppsatsskrivning, och en intervju. Ja jag är en stolt mamma.

Men nu måste vi bestämma oss! Snart!!

Tiden går

...och när eftermiddagens föreläsning är avklarad har jag bara två gånger kvar av en utav mina kurser. Konstigt. Den andra fortsätter till slutet på maj. Sedan har jag min BA in Psychology. Då kan det roliga börja!?

Monday, March 5, 2012

Är det här en "hint"?

Jag får email från Viktväktarna med jämna mellanrum, får ni?

God morgon Sverige

Här har ni mig, utan nackont. Jag har följt killen till skolan. Snygg man blir när man tar kort på sig själv liksom underifrån!
Nu är frågan, am I back? Det återstår att se.

Sunday, March 4, 2012

På 20:e våningen på Manhattan

Där sågar väl alla brädor på söndagar? Hur har min make tålamod att låta vår 3-åring och 6-åring hjälpa till? Jag har det då inte.