Monday, October 29, 2012

Det blåser lite här





Sandy och Manhattan skyline

 
Hoppas de där lyftkranarna står stadigt...

Nu kom regnet

 



















39 km/h blåser Sandy, och emellanåt puffar hon till oss med 72 km/h. 







Sandys förödelse

Än så länge är detta den största förödelsen i min närhet.
Skämt åsido, köksfönstret var inte riktigt stängt och en rejäl vindpust blåste upp det och vräkte krukan i golvet. Fönstret öppnas bara max 10 cm, bara så att ni vet och inte blir oroliga över att vi har öppningsbara fönster på 20:e våning. Faktum är att det är lag på att man måste ha något som kallas window guards på fönstren när det bor småbarn i lägenheten. Då går fönstren inte att öppna mer än några centimeter. Eric Claptons son ramlade ju ut genom ett skyskrapefönster när han var 2 tror jag, och dog så klart. Efter den händelsen, någon gång på 80, eller 90-talet, blev det lag på window guards. Klart att det skulle till att en rik och berömd snubbes barn trillade ut innan det blev lag. Strunt samma, nu är det SANDY det ska handla om!

Sandy närmar sig

Tunnelbanorna stängdes igår kväll klockan 19. Bussarna slutade gå klockan 21. Klockan 14 idag stängs Battery tunnel och Holland tunnel.

Här är två bilder Newyorkpappan tog i Times Square i morse. Ja, han gick till jobbet så klart. Han är nog den enda i hela New York som sitter på sitt kontor just nu. Precis som han gjorde dagen efter 9-11.

Lägg märke till hur folktomt det är på gatorna.


Thursday, October 25, 2012

Konstiga bilder

Om ni undrar varför alla mina bilder är inramade (säger man så? Jag menar framed) så konstigt så är det inte för att jag är en kass fotograf (för det kan jag allt hålla med om att jag är ibland) utan för att något är fel på kameran. Kameran flyttar liksom den nedersta ramen av bilden uppåt när bilderna laddas upp på datorn. Varför berättar jag det här? Ingen aning, kanske samlar jag på inlägg kanske!

En spindel åt Marie!


Jul? Haloween? Strunt samma, levande ljus måste man ju ha på hösten

Erkänn snyggt arrangemang?!! Jo, erkänn det nu!
 


Wednesday, October 24, 2012

Godnatt

Jag tog 100 bilder idag. Nu går jag och knyter mig.

Höst i New York


Yummy snack

I USA gör vi inget i liten skala

Lyxig drugstore.

Tja...


Ricky's is the best









Halloween in New York

I think I blog about this every year, but I am just so fascinated by how pretty one can actually make this ghastly "holiday"!

West 69th Street & Columbus Avenue


A wild bird foundation on Columbus Avenue. These are real birds!
Even the wild birds decorate for Halloween.

Amsterdam Avenue and 80-something.



 
Children's clothing store.
We are back on West 69 street. The following 12 pictures are all from the same house. Some people buy stock for their money, some feed hungry children, and some decorate for Halloween.
 
Artsy Halloween.
 
Columbus & 78.

69 & Columbus.