Sunday, September 29, 2013

Kinesiskt/spanskt hak

På Broadway och 78 ligger ett hak som bjuder på intressanta smakupplevelser: kineser som lagar spansk mat. 


Tyvärr la jag aldrig namnet på minnet, men det går inte att missa: en katt bland hermelinerna. Ligger i sydvästra hörnet. 

Portionerna är enorma. 

Ris och bönor. 


Fried chicken cracklings. 


Fried plantains. 








Lincoln Center baj najt

Thursday, September 26, 2013

God morgon!


Aroma Café

Efter sjukgymnastiken unnar jag mig en ensam-fika på Aroma Café på W 72 Street mellan Columbus Avenue och Amsterdam Avenue. Väldigt trevligt och gott. Lite Sverigekänsla med brickor man bär själv. Jag tror inte det konceptet existerar någon annanstans här. 


Ursäkta motljuset. 


På New Yorks fina gator

Man ser kanske inte så tydligt vad jag försöker ta kort på: två hemlösa som befinner sig i korsningen Broadway och 71 Steeet. 



På vår gata just nu

En stor lastbil har vält och ligger på sidan, vänster i bilden. Lastbilen har nästan träffat huset, som är en stor judisk privatskola. Tänk om man hade gått där på trottoaren ...


Wednesday, September 25, 2013

De lär sig kinesiska

Vi har en tutor här som lär mina barn kinesiska. Phoenix lär sig kinesiska i skolan men behöver lite extra träning. 


Sicket vrålåk

Vad är det för något?!


Dagens lunch

... och middag till barnen.

Fairway har mycket gott som är färdiglagat. Kycklingsalladen är urgod! Laxen får de små dela på till middag.


Ny väska

Vad tycks?


































Jag har letat efter en väska med fransar ganska länge. Idag gick jag in till Urban Outfitters och sprang på den här lilla saken. REA var det också: från 80 dollar ner till 20. Jag kunde inte motstå.

En rolig historia

I går morse var jag redig och gjorde smoothie på annanas och mango till Paris. När jag tog fram mixern kunde jag absolut inte hitta den genomskinliga plastproppen som ska sitta i hålet på toppen och förhindra att all vätska flyger över hela köket. Jag letade som en galning och till slut tog jag till andra resurser och löste problemet. När jag sedan mixade den frysta frukten och vatten, tog det jätte lång tid för mixern att mixa sönder härligheten. Jag tyckte det var konstig, men körde på. Anar ni vart det här barkar hän? När Paris druckit lite av smoothien klagade hon över alla "kärnor" som låg i glaset, vilket var konstigt för det fanns inga kärnor i frukten. Jag tog en klunk för att kolla och fick munnen full av hårda, osmältbara "kärnor". Efter några sekunders betänketid insåg jag att jag hade letat efter plastproppen på alla ställen utom det mest uppenbara: i själva mixerskålen! Så jag malde alltså sönder plastproppen i tron om att det var isbitar och frukt som var svåra att krossa. Herregud, hur dum får man lov att vara egentligen?!

Monday, September 23, 2013

Pariskudde

Ny tröja och uppdaterad telefon

iOS 7 är koolt tycker jag. Paris köpte, av misstag, en massa effekter till kameran. Det var ett bra misstag.

Jo jag har en ny tröja från trendmärket Lululemon. Finns det i Sverige? Tror inte det va, annars hade man väl sett det på de få bloggar jag läser. Typ Anitha Schulman och Ebba von Sydow


En dag i Riverside Park

Soldiers Monument på Riverside Drive och West 89:th street. Där lektes det länge.





66 Street subway stop

1:ans linje.


Instagram

Lite längre ner på sidan, i högerspalten, kan man nu se mina Instagram foton. Kolla vettja! För övrigt är jag otroligt stolt över mig själv som lyckades fixa till den lilla funktionen på min blogg.

Saturday, September 14, 2013

True Religion

Jeans provade jag också. Jeans och baddräkter, finns det ens värre plagg att prova?








































Jag ville ha rejäla tjafs och dem fann jag hos Ture Religion, mycket coolt i den affären också. Två shopping tips från Newyorkmamman.

Uppdatering: Haha, min telefon ville inte acceptera True så det bidde Ture istället.

Retail therapy

Vilken färg är snyggast? Jag berättar vilken jag köpte efter att ni har gissat! Lucky Brand i Time Warner Center I Columbus Circle. Rekommenderas starkt. De har sketasnygga kläder. Och jag valde en randig tröja, tänker ni! Ja, ränderna går aldrig ur göteborgaren, typ. Tröjan har fina knappar bak i nacken.



De här två alltså

Wednesday, September 11, 2013

Där nere låg The Twin Towers, för 12 år sedan...


Cafe på piren vid 68 Street, ungefär


Konst på lunchpromenad


















































Description:
The Art Students League of New York, one of America's premier art schools, presents the Model to Monument Program (M2M), a collaboration with the New York City Department of Parks & Recreation that has culminated in the installation of eight sculptures on view along Riverside Park South from 59th to 72nd Streets. The sculptures were created by an international team of selected League students during a nine-month program led by master sculptor Greg Wyatt. The pieces explore "The Function of the Public Square: Role and Responsibility of the Artist Relative to Riverside Park South." The artists are: Sherwin Banfield, John N. Erianne, Reina Kubota, Beñat Iglesias Lopez, Anna Kuchel Rabinowitz, Anne Stanner, and Morito Yasumitsu.