Monday, December 29, 2014

Värsta matbloggen!

Vi lunchade på Maoz idag. Det stället gillar jag. Nyttig, vegetarisk snabbmat. En kedja som ligger lite här och var på Manhattan, och övriga delar av USA antar jag. 
Goda Belgian Fries. 
Barnen åt pizza från Little Italy vägg i vägg. 



Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker

För söt, men god när man biter i saltet. 

Jätte opraktiskt

När man har en telefon man öppnar med tumavtryck, är van att knäppa foton med tummen samt att helst texta med denna kroppsdel. Teknikhandikappad tills nageln vuxit ut. 

Sunday, December 28, 2014

Årets julbokskörd

Fuskpäls

Kunde inte motstå!
Men när ska jag använda den??

Jag dissar Aquavit

Jag är besviken för att de bara erbjuder tasting menus och yttepytte rätter som kostar en miljon dollar i baren. Så himla gott var det inte heller. Är det för att Mackan har lämnat skutan tro?
Jag åt lax. Paris åt en "Fall Tasting Menu", tror jag. Bland annat fick hon en kub blodpudding! För hundrafemtio dollar!!

Smör och bröd. Det var gott iallafall. 
Halvrå venisson. Vad det nu heter på svenska? Där ligger förresten blodpuddingen--den lilla kuben!
Efterrätten var god, men det bidde ingen bild. 
Man blir trött av att äta tasting menu. 
Tummen ner får Aquavit från Newyorkmamman och Paris. 




AG Kitchen

På Columbus Avenue och 73-74 var en besvikelse. Intressant meny, men ingen god mat.

Divorced eggs. 
Bellini (som man visserligen inte kan misslyckas med.)
Passionfruit coleslaw som smakade "som mormors disktrasa luktar" (den luktar förvisso nästan ingenting för hon byter tre gånger om dagen, men ändå!)
Innan mumsade vi på guacamole som behövde salt och jag åt en lax "torta" som inte var särskilt aptitlig. Himla trist för stället är fint och har en gemytlig karaktär. Tyvärr går jag nog aldrig tillbaka.

Innan maten!
Mitt lunchsällskap.






Dagens outfit

Kaffe i parken

Väldigt god latte från Café Boulud, eller vad det nu heter. Minns faktiskt inte, trots att det ligger på min bakgård: Broadway och West 64 Street. 
Mina osnutna ungar älskar deras jambon beurre, och när mina barn äter något som är någorlunda nyttigt så köper jag det, kosta vad det kosta vill! Den här baguetten kostar nämligen: $10.40, katjing!